Sommarkurser för alla

Våra sommarkurser

Här nedan kan du se våra 28 Sommarkurser för alla, som vi har under veckorna 29 till och med vecka 32. Läs och låt dig inspireras av vårt kursutbud. Kanske finns det en kurs som passar just dig.

Bli en skrivande röst

15 juli - 19 juli

Kurs i kreativt skrivande. Vi skriver flödesskrivningar, poesi och självbiografiska texter. Känn glädjen och det lustfyllda med att formulera dig och sätta det på pränt.

Du behöver inte ha någon förkunskap, bara kom som du är och finn glädjen i att uttrycka dig i skrift.

Varje dag har vi olika teman och skriver i olika genrer. Vi prövar bland annat på att skriva: flödesskrivningar, poesi och självbiografiska texter. Känn glädjen och det lustfyllda med att formulera dig och definiera dig själv med ord och sätta dem på pränt.

Med övningar från succéböckerna Skrivande röster- inspirationshandbok för skrivsugna av kursledare Maria Bielke von Sydow som har många års erfarenhet av att leda kurser i kreativt skrivande.

Båda Skrivande röster-böckerna ingår i kursavgiften.

Vill du ha mer information om skrivande, kurser och böcker från vår kursledare gå gärna in på www.bielkevonsydow.blogspot.se

Kursledarinfo: Maria Bielke von Sydow, författare, förläggare och skrivkursledare. Skriver och ger ut skönlitteratur och facklitteratur. Hon har bla skrivit romantrilogin: "Ingmar Bergman kände aldrig skuld", "LOREM IPSUM" och "Sista boken" samt de uppmärksammade och prisbelönta skrivhandböckerna "Skrivande röster - inspirationshandbok för skrivsugna"

Bielke von Sydow är ordförande i nationella egenutgivarföreningen, styrelseledamot i Författarcentrum och Litteraturrundan samt medlem i Författarförbundet. Hon är sedan åtta år litteratör på heltid.

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 juli - 19 juli

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Fransk opera och franska melodier

15 juli - 19 juli

Har du redan tagit sånglektioner eller sjunger i kör och drömmer om att gestalta Carmens eldiga själ, sjunga Lakmés sagolika « Blomsterduetten » eller Debussys vackra melodier »?

Här kommer du att kunna arbeta antingen med enklare melodier eller med mera röst- och teknik-krävande arior.

Du kommer att vara riktigt insvept i en fransk atmosfär med franska sångstudenter! Kursen hålls både på franska och på svenska och ackompanjeras av piano. Varje dag börjar vi med  övningar i grupp för att förbereda oss inför sången. Vi jobbar sedan individuellt, inför varandra, med teknik, stil, uttal, interpretation och även lite iscensättning, i en krävande, men alltid uppmuntrande stämning. 
På torsdagen eller fredagen kan de som vill delta i en konsert på skolan och dela med sig av veckans musikaliska äventyr!

Kursledare Solveig Berg är en fransk-svensk sångpedagog och sångerska som sedan 20 år undervisat i musikskolor i Parisområdet (Conservatoire à Rayonnement Intercommunal d'Antony samt Maison de la Musique et de la Danse du Plessis-Robinson). Hon har genom åren genomfört många elevprojekt med olika tema (“Mozart -scener ur Operor”, “Verdissimo!” etc). Själv har hon givit många konserter, sjungit Zerlinas roll i Don Giovanni, Beth Frankenstein i Jeffrey Stollets ”Frankenstein”, arbetat under ledning av Jean Françaix för sin roll i “L'Apostrophe” och med Adrienne Clostre för “La petite Barbue”. För “Les Nuits Blanches de la Ville de Paris” har hon skrivit texten, sjungit och spelat “Mylène, en Himmelsk Luffare ”.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15 jul 2019 - 19 jul 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Yinyoga

17 juli - 19 juli. OBS. Kursen är fullbokad.

Vill du uppleva yogans magiska värld. Yinyoga, en ny form av yoga. En feminin, passiv och stillsam form där man stannar länge i positionerna och som hjälper livsenergin att flöda fritt genom kroppen.

Yinyoga, en nyare form av yoga som ursprungligen kommer från Kina. Man kan säga att yinyoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. En feminin, passiv och stillsam form där man stannar länge i positionerna och som hjälper livsenergin att flöda fritt genom kroppen. Det är en skön och ibland plågsam yogaform som alla kan göra.

Här utför vi relativt enkla, mjuka yogaövningar och stannar i dem under en längre tid (3-5 min) samtidigt som vi slappnar av i hela kroppen och vilar i nuet. I yinyogan fokuserar vi på kroppens så kallade yinpartier, de som är innerst såsom skelett, bindväv, ligament, leder och inre organ. Det är den nedre delen av kroppen - från naveln och nedåt - som står i centrum. Därför är alla yinyogaställningar sittande eller liggande och ökar flexibiliteten i våra stela höfter, hårda benmuskler och gör hela ryggraden mer böjlig. Det som utmärker yinyogan och är skillnaden från andra yogaformer är att vi släpper musklerna och ”stretchar” bindväv, leder och skelett. Yinyogan aktiverar bindväven och den sk. fascian. Den omsluter hela vår kropp och här finns våra meridianer. Yinyogan hjälper livsenergin (chi eller prana) att flöda fritt genom kroppen. Under dagarna med yinyoga kommer vi också att lära oss olika andningstekniker (pranayama) och göra guidade meditationer. Varmt välkomna!

Kursledare Anna Johansson har utövat yoga till och från i 25 år. Anna är utbildad yoga – och meditationslärare. Yogaformerna hon utövar är klassisk hatha yoga och den lite nyare formen yinyoga, en mer passiv form som hon verkligen brinner för. Varmt välkommen att uppleva yogans magiska värld tillsammans med vår kursledare!

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Nej

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jul 2019 - 19 jul 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Praktisk örtkunskap och Örtmedicin

16 juli - 19 juli

En introduktion, inspiration och en god grund och till att börja eller fortsätta använda medicinalväxter i din vardag för välmående och som medicin. Metoderna för att bereda medicinalväxter är många.

Att bruka örter för medicin, mat och välmående,

-en introduktionskurs i användandet av medicinalväxter för välmående. 

Kunskap kring läkande örter har genom historien använts i stor utsträckning för att stärka kroppen, läka och förebygga sjukdom. Vi kan använda medicinalväxter på många olika sätt för att få balans, bibehålla och öka vårt välmående. Medicinalväxter har genom sin egna speciella sammansättning av aktiva ämnen olika förmågor att stödja kroppen. Vi kan använda örterna på många olika sätt genom att veta vad i kroppen vi vill stötta och även genom att förstå vilka ämnen i örterna som vi behöver för detta. Det finns många olika sätt att bereda dina örter på för att utvinna deras läkande ämnen. Genom att dricka örtte, inta olika former av örtextrakt, smörja oss med oljor, salvor eller helt enkelt bara inta doften av medicinalväxter kan vi påverka vårt välmående. 

Under denna sommarkurs kommer vi att grundligt gå igenom hur du kan skörda, ta till vara och använda dina örter. Vi kommer att arbeta med olika former av beredningar och prova på hur man kan använda medicinalväxter i naturliga produkter så som oljor, salvor, tinkturer m.m. för både invärtes och utvärtes bruk.

För att öka förståelse och sammanhang kring användning av örter och örtmedicin kommer det att finnas både praktiska som teoretiska inslag i kursen där vi bland annat går igenom aktiva ämnen i medicinalväxter och hur dessa kan fungera i kroppen. Undervisningen kommer att hållas på Ädelfors Folkhögskola. Vi kommer även att se hur vi kan använda en del av de vilda medicinalväxter som växer runt om i området. 

Denna kurs passar dig som vill ha en god grund och inspiration för att börja, börja om, eller för att fortsätta använda medicinalväxter i din vardag. 

Kursledare:Stella Maia Högberg

Stella är utbildad örtterapeut och arbetar idag som lärare inom området Örtmedicin. Hon undervisar som lärare på kursen Naturens Medicin på Nordens Folkhögskola Biskops Arnö samt håller egna kurser och föreläsningar runt om i landet. Stella arbetar bland annat med undervisning kring för-kultivering, skötsel, skörd, tillvaratagande och användning av medicinalväxter. Hon undervisar även kring tillverkning av olika örtprodukter såsom örtblandningar, oljor, salvor, extrakt, tinkturer osv.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 3 750 kronor

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 16 jul 2019 - 19 jul 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Arkeologi för alla sinnen

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Arkeologisk grundkurs. Vill du veta mer om arkeologi? Vi erbjuder en kurs för alla sinnen, där inte bara arkeologiska metoder utan föremålstillverkning, matlagning och mycket annat står på schemat.

Kanske funderar du på att studera till arkeolog vid något universitet eller högskola i Sverige. Du kanske är intresserad på hobby nivå av att lära dej mer om hur vi levde under tiden innan de skrivna källorna? 

Under fem dagar kommer du att få del i arkeologins grunder. Finns några likheter med Indiana Jones eller andra populärkulturella arkeologer? Vad är förhistoria? Vad kan du hitta i din egen hembygd? Är det ett odlingsröse eller en stenhög bakom ditt hus? Vad åt människorna? Vilken typ av smides artefakter skapades i Sverige och hur gjorde man? Testa själv och upplev hur historien blir en levande del av dej själv. Vi kommer besöka olika lämningsmiljöer för att tillsammans studera arkeologiska miljöer i nutid. Vi har Smålands största 
gravfält från Vikingatiden runt knuten, eller varför inte besöka Hultaby slottsruin, där Sveriges siste jarl, Erengiesle Sunesson Bååt sägs intrigerat mot den svenska kronan. Vi provar på olika typer av föremålstillverkning så som järnsmide. Vi lagar vikingatidens spännande maträtter där vi utmanar våra smaklökar att testa både nya och välbekanta rätter. 

Kursledare är Mikaela Steinbach och Johan Billingsten. Mikaela är arkeolog och historiker som ger en spännande inblick i hur fornhistorien utmed Emån påverkar hur vi lever än idag. Mikaela har under 8 år föreläst om arkeologi, anordnat historiska resor samt utfört kulturhistoriska inventeringar. Mikaela kommer under kursen även ge tips på hur man kan använda sina arkeologiska kunskaper på arbetsmarknaden. Johan har under 20 år arbetat med konst- och kulturhistorisk pedagogik.

 

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

 

Gärdsgårdsbygge

15-17 juli 2019. OBS. Kursen är fullbokad.

En kurs för dig som vill kunna hägna din egen gärdsgård. Gärdsgårdshängning är numera ett ovanligt hantverk. Att hägna gärdsgårdar kan ses som något som är på väg ur tiden, men det är det inte.
Gärdsgården har en tusenårig historia på den svenska
landsbygden. I dag märks ett växande intresse för den gamla traditionen. Gärdsgårdar har vi använt som stängsel i flera tusen år. De är vackra ändamålsenliga och dessutom handens kunskap. En kurs för dig som vill kunna utföra jobbet själv. De har sett något annorlunda ut i olika delar av landet.

Hantverket från materialval, tillverkning av material till praktisk uppförande av en stabil gärdsgård. Vi bygger en tät variant av rundvirke. Vi värmer vidjorna över en brasa. Du måste öva på att kunna se hur du ska bygga vidare och se/planera för att det ska bli rätt på slutet. Vi bygger hörn och avslut. Det är en praktisk kurs helt och hållet.
Kursledare Jonas Axelsson har 25 års erfarenhet av att
bygga gärdsgårdar och som i övrigt jobbar med skogs- och markarbeten.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Nej

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 15-17 juli 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Akvarellmåleri

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Ädelfors folkhögskola erbjuder en fortsättnings- och fördjupningskurs, för dig som målat akvarell tidigare.

Du kan se fram emot några lustfyllda dagar i gemenskap och skaparglädje. Vi börjar med lunch kl. 12 på tisdagen och avslutar med lunch kl. 12 på fredagen. På kursen blandar vi lekfullt måleri med spännande tekniska lösningar. Vi varvar små övningar med lite större och vi tittar gemensamt på bilder vid dagens slut, en genomgång där man lär sig mycket av varandra. Kursledare Eva Magnusson, är en kunnig och erfaren lärare och konstnär. Eva målar akvarell på sitt alldeles egna sätt. Titta gärna in på hennes hemsida: www.evamagnussonkonst.se

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.evamagnussonskonst.se/

 Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 3 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):

Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 16-19 juli 2019

Kontakt Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: kortkurs@adelfors.nu

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Skriv din bok

22-26 juli 2019

För dig som vill skriva din egna bok, skrivplanering, hitta röda tråden i manuset, intrigstruktur,
miljöbeskrivning, individuell coachning. Vi blandar teori och praktik i skrivandets konst.

Förra årets succékurs återkommer även denna sommar! För dig som vill skriva din egen bok. En kurs med blandad teori och praktik i skrivandets konst. Kursen innehåller bland annat: skrivplanering, hitta röda-tråden i manuset, intrigstruktur, karaktäristikmallar, dialog, miljöbeskrivning, tempus, berättarperspektiv, vad göra när manuset är färdigt, mm. Var dag i kursen ägnas åt ett särskilt tema. I kursen ingår även individuell coaching för just ditt eget bokprojekt.

Kursen passar både dig som vill skriva skönlitterärt oberoende av genre och dig som vill skriva facklitteratur med skönlitterära inslag. Vår kursledare Maria Bielke von Sydow har mångårig erfarenhet av att leda skrivkurser och arbetar som författare på heltid. Kursledare Maria Bielke von Sydow författare, förläggare och skrivkursledare. Skriver och ger ut skönlitteratur och facklitteratur. Hon har bla skrivit romantrilogin: ”Ingmar Bergman kände aldrig skuld”, ”LOREM IPSUM” och ”Sista boken” samt de uppmärksammade och prisbelönta skrivhandböckerna ”Skrivande röster - inspirationshandbok för skrivsugna”. Bielke von Sydow är ordförande i nationella egenutgivarföreningen, styrelseledamot i Författarcentrum och Litteraturrundan samt medlem i Författarförbundet. Hon är sedan åtta år litteratör på heltid. Mer info finns på www.bielkevonsydow.blogspot.se

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22-26 juli 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

 

Trädgårdsdesign

22-26 juli 2019

Vill du lära dig mer om trädgård och hur man planerar den på ett bra sätt? Har du en trädgård du vill förnya eller kanske en förvildad trädgård du vill få ordning på? Sommarkursen i Trädgårdsdesign är en inspirerande och lärorik kurs för alla trädgårdsintresserade.

När kursen är slut har du fått grundverktygen för att lättare kunna se helheten och göra något spännande med din egen trädgård. Under kursen vidgar du dina kunskaper om trädgårdsväxter och planeringen av dem. Att kunna göra en planering av rätt växt på rätt plats, efter färg, form, storlek och odlingsegenskaper. Målet med kursen är också att stimulera och odla din kreativitet så att du kan utveckla din personliga stil i trädgården. Vi går pedagogiskt igenom de olika stegen i designprocessen. Föreläsningar och inspirerande bildspel blandas med praktiska övningar. Workshops, grupparbeten och individuell handledning gällande den egna trädgården leder fram till en färdig trädgårdsskiss.

Lär dig mer om:
Trädgårdsinspiration
Färg och form i trädgården
Finn dina favoritväxter
Jorden

Kursledare Ida Eriksson har läst till trädgårdsingenjör med
inriktning design på Sveriges Lantbruksuniversitet och är
utbildad trädgårdsarkitekt. Hon har efter det jobbat
på Botaniska trädgården i Uppsala och Göteborg
samt som trädgårdsmästare i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Under de senaste åren har hon arbetat som lärare i Trädgårdsdesign blandat med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i sitt
företag Trädgårdslängtan.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22-26 juli 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Keramikkurs

22-26 juli 2019. OBS. Kursen är fullbokad.

Här får du lära dig grunderna i keramik. Du kommer arbeta i lergodslera och i olika tekniker. Du lär dig dreja, ringla, kavla, tumma och du lär dig även dekorera och engobera.

Du skapar olika figurer/bruksföremål med händerna. Mindre föremål kommer vi kunna skröjbränna och glasyrbränna här. Är man intresserad av att skapa större föremål så kan vi endast erbjuda skröjbränning sedan får du själv ta med hem för glasyrbränning.
Du får vara med i hela processen från att knåda leran till
bränningen. För att få inspiration åker vi på studiebesök till kursledarens keramikverkstad och eventuellt hälsar vi på hos någon annan keramiker i närområdet. Kursledare Cecilia Persson arbetar som keramiker och har
egen verkstad i Vetlanda. Hon driver Cillas krukor sedan 16 år tillbaka. Cecilia säljer sin keramik i sin verkstad i Vetlanda, på Gotland på somrarna samt på stora julmässor såsom Huseby.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Nej

Kostnader: 4 950:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22-26 juli 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Intensivkurs i sång, grundkurs

22-26 juli 2019. OBS. Kursen är fullbokad.

Vill du få mer kunskap om och kontroll på din egen sångröst? Vill du lära dig att sjunga högre eller lägre toner? Vill du få mer kraft i rösten eller lära dig att sjunga med en jämnare klang? Brukar du fråga dig hur den ena eller andra artisten gör för att låta som de gör? Allt är möjligt att lära sig! Oavsett om du är nybörjare eller avancerad sångare så är detta kursen för dig!

Under kursen får du ett djupgående helhetsperspektiv på
sångrösten och vad som är möjligt för var och en att uppnå genom att tillämpa sångtekniska principer enligt CVT-metoden. CVT står för Complete Vocal Technique (=Komplett Sångteknik) och är en metod som utvecklats och fortsätter att utvecklas i Danmark med Catherine Sadolin i spetsen. Metoden konkretiserar alla de principer som gäller för att styra hur rösten låter, oavsett vilket sound du önskar eller vilken genre du vill sjunga i. Kursen innehåller både föreläsningar med praktiska övningar
och ljudexempel, gruppövningar och individuell coachning (inför gruppen) vid flera tillfällen. Fokus ligger på att var och en ska utveckla sin sångröst eller sångteknik utifrån de önskemål och förutsättningar som man kommer dit med, samt att man får med

sig konkreta verktyg och övningar för att
fortsätta utvecklas. Om intresset är tillräckligt
stort, avslutar vi veckan med en liten opretentiös konsert.
Kursledare Jennifer Larsson är utbildad sångpedagog vid Musikhögskolan Ingesund med examen 2006 och auktoriserad CVT-pedagog sedan juni 2016. Hon
bor numera i Sundsvall där hon driver firman Sångakuten med privata sånglektioner och solistuppdrag. Läs mer på
www.sangakuten.nu

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Nej

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22-26 juli 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Konversationskurs i franska

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Här finns en annorlunda konversationskurs för dig som vill fräscha upp eller få igång din franska och älskar franska sångare som Brel, Piaf, Brassens… och inte minst vår nyligen bortgångne “Grand Charles” Aznavour!

Under kursen lyssnar vi på musik, läser texter och konverserar kring favorit-artisterna och deras sånger. Lektionerna anpassas efter deltagarnas nivå så att alla hänger med och får öva i en uppmuntrande miljö med god stämning. Sångerna är en bas för konversationen som mycket väl plötsligt kan ändra riktning till andra aspekter av den franska kulturen: mat, konst, poesi... allt är öppet! Du behöver inte förstå allt i de franska texterna, Solveig talar också svenska och kan översätta vid behov, även om vi försöker att hålla oss till franskan: mycket går att förstå med andra och enklare ord! På torsdagen eller fredagen kan de som vill vara med då vi läser upp utvalda texter i form av ett trevligt fransksvensk collage, eventuellt med lite musik. Efter kursen kommer du nog inte att tala perfekt franska men däremot kommer du att ha lärt dig en hel del och börjat våga “släppa loss” med språket!

Kursledaren Solveig Berg är fransk-svensk och har franska som modersmål. Hon är sångpedagog och har sedan 20 år undervisat i musikskolor i Parisområdet. Att arbeta med sånger som framförs på olika språk hör till hennes arbete. Inlevelse, uppmuntran och humor är viktiga ingredienser i hennes pedagogik! Hon har under åren genomfört många projekt med olika teman och här delar hon också med sig sin passion för de stora franska artisterna!

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22-26 juli 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Movement & Yoga

22-26 juli 2019

Gillar du mixen av hård och mjuk träning för både kropp och knopp? Kanske har du fastnat för det ena och är nyfiken på kombinationen? I så fall är den här kursen för dig!

I en härlig inom- och utomhusmiljö kommer vi att träna både kroppen och hjärnan, en kombination som verkligen behövs i dagens samhälle. Den peppiga och aktiva träningen kommer bestå av klasser med inspiration från crossfit och movement-kulturen. Vi kommer träna brett med fokus på både rörlighet, styrka, balans, kroppskontroll och puls. Detta kommer vi att kombinera med yoga-klasser. Vi kommer framförallt utöva den lugnare formen yinyoga där fokus är att stilla både kropp och sinne. Vi kommer börja och avsluta dagarna med yoga och fokus inåt för att däremellan höja upp tempot och ha roligt tillsammans. Ingen tidigare erfarenhet krävs, det enda du behöver är dig själv!

Kursledare Ellen Sterner är personlig tränare och instruktör med fyra års erfarenhet inom branschen. Hon älskar helheten inom träning och hälsa och är även utbildad yogalärare. Hon har basen i Småland men arbetar delvis utomlands på olika sporthotell och brinner för hälsa i allmänhet och rörelse i synnerhet.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 22-26 juli 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Gitarrkurs för nybörjare

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Kursen vänder sig till dig som inte har spelat gitarr tidigare, men alltid har velat lära dig.

Här lär du dig grunderna i enkelt gitarrkomp. Enkla ackord till svenska visor och schlager. Imponera på släkt och vänner med dina kunskaper. Lär dig hur du stämmer en gitarr. Inga förkunskaper krävs, du behöver inte kunna läsa noter men bra om du har en egen gitarr. På nybörjarnivån arbetar vi med slagkomp, plockkomp, fingersättningar och så vidare.

Du kommer att lära dig de vanligaste gitarrackorden. Vi arbetar med rytmer och du lär dig att läsa (tabulatur). Vi spelar låtar från olika genrer, till exempel pop, rock och visa. En gitarr är ett oerhört tacksamt instrument, med bara tre ackord kan du kompa massvis av sånger och genast öppnar sig tillfällen till många trevliga sociala stunder! Målet med dessa giterrlektioner är att du ska lära dig spela bruksgitarr, det vill säga att du ska kunna spela enkla låtar och kompa dig själv eller andra - och inte minst ha kul.

Kursledare Per-Åke Engström har spelat gitarr i nästan 60 år. Har spelat allt ifrån dansmusik till rock och pop. Han ägnar sig numera mest åt visor och ballader på trubadurnivå.

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

 

Keramikkurs

29 juli-2 augusti. OBS. Kursen är fullbokad.

Här får du lära dig grunderna i keramik. Du kommer arbeta i lergodslera och i olika tekniker. Du lär dig dreja, ringla, kavla, tumma och du lär dig även dekorera och engobera.

Du skapar olika figurer/bruksföremål med händerna. Mindre föremål kommer vi kunna skröjbränna och glasyrbränna här. Är man intresserad av att skapa större föremål så kan vi endast erbjuda skröjbränning sedan får du själv ta med hem för glasyrbränning.
Du får vara med i hela processen från att knåda leran till
bränningen. För att få inspiration åker vi på studiebesök till kursledarens keramikverkstad och eventuellt hälsar vi på hos någon annan keramiker i närområdet. Kursledare Cecilia Persson arbetar som keramiker och har
egen verkstad i Vetlanda. Hon driver Cillas krukor sedan 16 år tillbaka. Cecilia säljer sin keramik i sin verkstad i Vetlanda, på Gotland på somrarna samt på stora julmässor såsom Huseby.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Nej

Kostnader: 4 950:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 juli-2 augusti 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Släktforskning

29 juli-2 augusti 2019

Är du nyfiken på din historia? Gå en kurs i släktforskning och lär dig ta fram ditt släktträd.

Du får lära dig de viktigaste källorna för att kunna säkerställa släkten i de olika kyrkliga dokumenten såsom födelsebok,vigselbok, dödbok och dessutom husförhörslängden som är den bok som håller ihop familjens historia. Du får även råd om hur du skall dokumentera dina källor på ett korrekt sätt. Målsättningen är att med hjälp av bland annat kyrkböcker komma till 1700-talet eller längre bak. Att göra en grundläggande kartläggning av släkten, med hjälp av kyrkoarkiv. All forskning görs via dator, egen eller lånad.

Kursledare Gunilla Didriksson har läst bland annat historia och lokalhistorisk forskning på Örebro Universitet. Har släktforskat sedan 1985, varit en del av Linde Bergslags Släktforskarförening i 20 år och dess ordförande i 5 år. Gunilla har även varit ledamot i Sveriges Släktforskarförbund haft kurser i släkt- och
bygdeforskning och skrivit två böcker i ämnet.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 juli-2 augusti 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Skinnsömnadskurs

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Att arbeta med skinn är fantastiskt då det är ett levande material och du måste samarbeta med skinnets styrkor och svagheter. Täpp Lars kurser ger dig kunskap om ett kulturhistoriskt arv i en modern tappning.

Du får lära dig vad som är viktigt att tänka på när du arbetar med skinn, hur du ska planera och handgreppets betydelse, du får inspiration att skapa det du vill av skinn. På kursen kan du till exempel sy mössor, vantar, väskor, västar, eller större plagg.

Kursledare Täpp Lars Arnesson upplärd av mormor och
morfar att sy skinn och päls för Täpp Lars släktens och
Malungs skinntraditioner in i framtiden. I skinnverkstaden
syr Täpp Lars bland annat dräktpälsar, förskinn
och skinnbyxor till Nordens alla folkdräkter men också
egendesignade vantar, mössor, väskor och mycket mer.
Täpp Lars är en dalkarl som brinner för kultur, natur, turism och design.

Han skriver barnböcker, håller berättarkvällar, föreläser, arbetar som skinnskräddare och mycket mer. Med över 20 års erfarenhet av kursverksamhet och berättande delar Täpp Lars med sig av sina gedigna kunskaper. ”Jag tycker om att se människor växa och utvecklas inom sina intressen och ge dem fler verktyg för att lyckas. Jag tror på att ta det bästa av gårdagen och föra det med sig in i morgondagen”. // Täpp Lars.
www.tapplars.se

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 juli-2 augusti 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Intensivkurs i sång, fördjupning

29 juli-2 augusti 2019

Vill du ta din sångröst till nästa nivå? Har du redan fått en introduktion till CVT-metoden och vill fördjupa dig ytterligare i de konkreta och effektiva verktygen samt uppdatera dig om det senaste inom metoden? Detta är kursen för dig som redan gått en ”Intensivkurs i sång” på Ädelfors folkhögskola eller som gått någon annan kurs eller workshop av en auktoriserad CVT-lärare.

Under kursen får du en snabb repetition av grunderna inom sångteknik enligt CVT-metoden - de 3 grundprinciperna, de 4 funktionerna samt klangfärg. Därefter fördjupar vi oss i effekterna samt det senaste inom metoden. Kursinnehållet anpassas
till viss del utifrån deltagarnas gemensamma önskemål och förutsättningar. Liksom grundkursen kommer fördjupningskursen innehålla både föreläsningar med praktiska övningar och ljudexempel, gruppövningar, musicerande samt individuell coachning inför gruppen i s.k. masterclass.

Fokus ligger på att var och en ska utveckla sin sångröst och sångteknik utifrån de önskemål och förutsättningar som man kommer dit med,samt att man får konkreta verktyg och övningar för att fortsätta utvecklas. Om intresset är tillräckligt stort, avslutar vi veckan med en liten opretentiös konsert. Hör gärna av dig till kursledaren (kontakta via hemsidan, se nedan) för att få rådgivning om du bör anmäla dig till grundkursen eller fördjupningskursen. Om du inte arbetat med CVT-metoden förut, bör du anmäla dig till grundkursen, även om du är på en mer avancerad nivå. Men om du redan är bekant med CVT-metoden genom att du deltagit i någon kurs eller workshop, så passar det förmodligen bättre för dig att anmäla dig till fördjupningskursen.Du kan förstås också anmäla dig till båda kurserna.

Kursledare Jennifer Larsson är utbildad sångpedagog vid
Musikhögskolan Ingesund med examen 2006 och auktoriserad CVT-pedagog sedan juni 2016. Hon bor numera i Sundsvall där hon driver firman Sångakuten med privata sånglektioner och solistuppdrag. Läs mer på www.sangakuten.nu

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 juli-2 augusti 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Flugbindningskurs för nybörjare

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Med egenhändigt gjorda flugor tar du ditt fiske till en helt ny nivå.

Att flugfiska har många sidor och går att utveckla i det oändliga. Att binda sina egna flugor är något som många flugfiskare hänger sig åt, inte bara för att lära sig själva hantverket utan också för att det är roligt att låta sitt intresse spänna från ax till limpa, så att säga. Lär dig binda flugor, materialkunskap, bindtekniker och grundläggande entomologi (läran om insekter).

Under kursen kommer du att få lära dig att binda många populära och fångstgivande mönster. För att komma igång och binda flugor behöver du dels känna till de typer av flugor som är allra vanligast. Flugorna delas in kategorier utefter utseende och du kan välja att binda torrflugor, våtflugor, nymfer, tubflugor eller streamers, allt beror helt enkelt på vilka typ av flugor just du är i behov av.

Kursledare Odd Nilsson har mångårig erfarenhet av
flugfiske och flugbindning och är även håv & paddelbyggare.

https://tweedfishing.nu/
För mer information kontakta Odd på info@tweedfishing.nu.

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

 

Luffarslöjd/Trådslöjd

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Luffarslöjd/trådslöjd/trådtjack, kärt barn har många namn. Ta chansen att lära dig ett gammalt
hantverk i både ny och traditionell tappning. Trådslöjd är ett hantverk som passar alla, både ung som gammal och inga förkunskaper krävs.

Under kursveckan kommer vi att gå igenom och lära oss olika tekniker. Vi provar på att göra krokar, äggkorgar och ljusstakar, smycken och dekorationer och diverse annat som hinns med. Kanske gör vi även en utflykt med tillhörande studiebesök så vi kan få en historisk återblick. De verktyg och material vi kommer att använda är tänger och järntråd, stängseltråd och hönsnät.´För de som känner sig extra kreativa kan visst återbruk av glasburkar,
mattrasor och annat material komma på fråga. Endast
fantasin sätter gränser. Materialkostnad tillkommer.

Kursledare Veronica Thorn har varit kursledare genom ABF och cirkelledare genom Studieförbundet vuxenskolan och håller både nybörjarkurser och fortsättningskurser inom luffarslöjd. Veronicas intresse för luffarslöjd väcktes för 14 år sedan genom en bok. Hon håller på med luffarslöjd på hobbynivå och skapar mest saker för egen del.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 juli-2 augusti 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Munspelskurs för nybörjare

29 juli–2 augusti 2019

Munspelet är ett anspråkslöst instrument med oanade möjligheter. Det är litet och går alltid att ta med sig men trots den ringa storleken går det att få ut riktigt mycket musik ur det. Munspel är särskilt vanligt inom blues och folkmusik men i princip går det att spela all sorts musik på munspel.

Det går snabbt att komma igång att spela, du kan börja spela ackord och enkla melodier redan under första lektionen. Under kursen kommer vi att jobba mycket med grunderna: Att få bra kontroll över andningen, olika sätt att spela en eller två toner i taget, att lära oss var tonerna finns på instrumentet och att få en så fin klang som möjligt. Vi kommer att musicera mycket tillsammans! I början kommer vi att skriva ut musiken med enkel siffer-tabulatur men så fort det går försöker vi spela på gehör, det vill säga genom att lyssna på varandra och lära oss att läsa av vad som händer i musiken. Varje dag kommer att innehålla lektioner i större grupp och spelpass i mindre grupper varvat med egen övningstid.

Kursledare Erland Westerström är munspelare och folkmusiker med utbildning från Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han har flera års erfarenhet av att undervisa i munspel, både i kurser och privat. Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära sig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 29 juli-2 augusti 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

Släktforskning fördjupning

5-9 augusti 2019

OBS. Kursen är ihopslagen med
Släktforskning grund vecka 31, 29 juli - 2 augusti. Välkommen att ansöka dit.

Kom igång med skrivandet

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Känner du att du vill skriva men att du inte får till det, att du försöker men att det låser sig? En kreativ skrivarvecka tillsammans med andra kan vara det du behöver för att börja fylla det där vita pappret med ord.

Kom igång med skrivandet är en kurs för den som vill komma igång eller behöver en skjuts i sitt skrivande. Du behöver inga förkunskaper, bara en vilja att skriva. Vi kommer att jobba med flödesskrivande, miljö, karaktärer, collagetext, gestaltning med mera. Skrivövningar varvas med korta metodikgenomgångar. Vi läser varandras texter och provar på att lämna respons.

Och så får du såklart egen skrivtid också. Under veckan är det din skrivprocess som står i centrum. Det är viktigare att du skriver än vad, och vi bryr oss inte om varken stavning eller meningsbyggnad. Kreativitet och lekfullhet går före resultat och kvalitet. Ingen text är bra eller dålig. Alla texter är intressanta. Målet är att du ska lämna kursen med en känsla av att du vill och kan fortsätta skriva, oavsett om det är för eget välmående eller för att få texter publicerade. Troligen har du också skaffat några nya skrivarkompisar att dela texter och tankar med.

Kursledare Johan Carle ser på skrivandet som hantverk
snarare än talang. Han är författare, skrivpedagog och
bartender och debuterade 2016 med romanen Små grodorna. Läs mer på www.johancarle.se.

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

 

Spela Bridge

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Vill du lära dig grunderna för att kunna spela Bridge på ett trevligt och underhållande sätt. Denna sommarkurs kommer att ge dig de kunskaper som krävs för att få ut det mest positiva av att spela Bridge.

Under veckan kommer vi att blanda korta genomgångar av de vanligaste givarna med att ni själva spelar. Kursen är praktisk så du kommer att få tillfälle att spela Bridge den mesta delen utav tiden och kanske lockar det er till att även vilja samlas och spela under kvällarna.
Bridge, egentligen kontraktsbridge, är ett kortspel som
utvecklats ur whist. Bridge är en populär tävlingssport.

Att namnet på engelska betyder ”bro” är ingen tillfällighet. Genom den så kallade budgivningen bygger man ”en bro ” till sin partner. Kontraktsbridgen introducerades i Sverige första gången 1928 och 1932 bildades Stockholms och Göteborgs bridgesällskap. Det kursmaterial som vi kommer att arbeta med under veckan är tre olika häften som du också får med dig hem: Minibridge,
Fortsätta spela Minibridge och den sista Budgivningen i Bridge. Efter avslutad utbildning kan du spela med och mot alla var än i världen du kommer.

Kursledare Leif Björkman har spelat Bridge i 56 år och har
varit sjufaldig svensk mästare och landslagsman under flera år och kommer att guida er under veckan. Kursmaterialkostnad tillkommer.

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

 

Fårvallningskurs för nybörjare

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Den här kursen är ett perfekt alternativ för dig som inte vallat så mycket tidigare och vill lära dig mer om detta. Här får du lära dig grunderna i fårvallning med erfaren kursledare.

Hunden jobbar med får och ni tillsammans provar på drivning,hämt, fösning, flankering, delning och mycket mer. Kursledaren kommer att visa vallning av en färdigtränad hund så du kan se vallningens olika delar. I vallningen finns ju en aktör till och det är fåren och där är det viktigt att du som förare lär dig hurfåren fungerar och agerar. Det läggs stor vikt på att man har en bra lydnad på sin hund för att minska stressen för fåren.

Under tre kursdagar varvas teori med praktisk vallning.
Kursen hålls på en gård i det vackra Flugeby, som ligger ca 5 km från Ädelfors folkhögskola. På gården finns erfarna får för fårvallning. I första hand så är det Border Collie hund som gäller och det är om den hunden som kursledaren har den stora erfarenheten. Har du egen hund som du tar med dig så bör hunden vara lite tränad, hör med kursledaren om du är osäker på var din hund befinner sig. Hunden ska vara frisk och vaccinerad mot valpsjuka. Kunskap om vallhundens instinkt är
bra att känna till även i vardagen eller i annan träning och inte minst innan man skaffar sig en vallhund.

Kursledare Birger Svensson som har stor erfarenhet inom
fårvallning började på 1980-talet och har genom åren varit med i landslaget och varit med i VM, NM och SM med stora framgångar. Han är även en aktiv tävlingsdomare inom fårvallning och håller kurser inom fårvallning. På gården i Flugeby i Småland har Birger ett 80-tal får som han använder för fårvallning och uppfödning

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

 

Betong för hem och trädgård

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Betong ett fantastiskt material för den som är kreativ. Under veckan får du lära dig om betonggjutning som en hobby för ditt hem och trädgård.

Vi gör olika gjutningar med olika recept och metoder så som vanlig finbetong, snabbhärdande betongspackel och hypertufa där vi blandar torv i betongen. Vi tillverkar formar av förpackningar från köket, kartonger och påsar i plast. Vi skapar olika ytor med exempel blad från trädgården eller tapeter och tyg. De sista dagarna öppnar vi formarna, putsar dem fina och du får prova på olika sätt att ytbehandla med färg, lasyrer, lack och vax.

Betong är ett fantastiskt material som kan omformas och slipas med sandpapper efter materialet har härdats till hårdhet. Man kan stanna vid det råa gråa formspråket eller ytbehandla i olika lager. Det finns en massa saker man kan använda som formar, det är bara att
prova och se om det lyckas. Denna kurs kräver inga förkunskaper. Du kan vara helt nybörjare eller kanske har du redan provat hemma och vill lära dig mer om betong och olika metoder för gjutning. Välkommen till en spännande och experimentell kurs.

Kursledare Rose-Marie Flårback från Lagan, konstnär med 30 års erfarenhet av att gjuta i betong. Hon gillar att hålla kurser och lära ut kreativa metoder speciellt det experimentella. Betongkurser har hon hållit på med i ca 10 år, och har hela hemmet, trädgården och sin ateljé fullt av olika betongalster och mer lär det bli för det finns
alltid något nytt att prova.
Hemsida: www.flarback.se
Facebooksida: Flårback betong
Instagram: Flårback betong


Kurstyp: 
Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750:-, kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 5-9 augusti 2019

Kontakt

Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: 
kortkurs@adelfors.nu

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Hållbart självledarskap

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

I en alltmer oförutsägbar värld blir konsten att leda sig själv och att vara i relation med andra, en viktig kompetens.

Livet springer fort förbi och ibland behöver vi stanna upp, reflektera och fundera på vart vi är på väg och vad vi egentligen vill. Under kursen får du använda din nyfikenhet till att hitta din kraft och upptäcka dina förmågor, något som ökar ditt välmående, både privat och professionellt.

Du får verktyg och strategier för att:
• Hantera stress och krav i vardagen
• Kommunicera tydligt
• Göra fler medvetna val
• Hitta en ökad balans i livet

Kursen är upplevelsebaserad där dina egna och andras upplevelser och erfarenheter är i fokus. Vi arbetar med övningar, samtal, kreativa uttryckssätt och egen reflektion.

Röster från tidigare deltagare:
“Denna kan du inte missa i ditt liv!”
”Gå den gärna om ni vill ha nycklar för ert välbefinnande.”
”Otroligt givande och jag är glad och tacksam över att jag har gått den.”

Kursledare:
Lena Söderlind är diplomerad gestaltterapeut från Gestaltakademien i Skandinavien och legitimerad lärare. Hon har även mångårig erfarenhet av utveckling och ledarskap som skolledare och rektor. Lena har också vidareutbildning inom KBT, affektfokuserad terapi samt sorgebearbetning. Läs mer på www.lenasoderlind.se

Ing-Marie Bergqvist är diplomerad i lednings- och organisationsutveckling vid Gestaltakademien i Skandinavien, certifierad coach samt handledare i Utvecklande Ledarskap (UL). Hon är civilekonom och har mångårig erfarenhet av att leda förändringsarbete. Läs mer på www.directa.se

Deltagarna kontaktas per telefon innan kursstart och får därefter bekräftelse på deltagande.

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.