Vad vill du berätta? 27 juni-1 juli

Sommarkurs

Vad vill du berätta?

Har du massor av lösa anteckningar? Eller har du börjat om flera gånger på en bra idé men fastnat? Då har du kommit rätt!

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.
Under decennier som pedagog med andras skrivande har jag sett alltför många havererade projekt och tappade sugar. Därför har jag skapat denna kurs som hjälper dig att nå ditt mål. Den är unik.

Du är varmt välkommen till denna kreativa workshop då vi reder ut allt. Du reser hem från den med riktning och inspiration för ditt fortsatta skrivande.

Vi jobbar utifrån en lika kraftfull som kreativ och rolig metod. Vi fokuserar på själva den bakomliggande idén och prövar den. Vi jobbar med sinnesupplevelser och använder dem som verktyg.

Metoden bygger på att kreativiteten kan styras utan att du - eller ditt skrivprojekt - stupar. Du jobbar enskilt och tillsammans med andra i en liten grupp. Du får tänka högt, pröva tankar och infall fritt, ge idéerna konkretion via frågor. Sedan omprövar du och ger och får feedback.

Du tar med dig laptop och/eller block och penna för anteckningar. Allt övrigt material finns till hands. När du reser hem kommer du att ha både en stimulerande plan och en riktning för hur du ska komma vidare. Kanske hinner du även använda del av kurstiden för att påbörja skrivandet.

Den här kursen är lämplig om du går eller tänker gå en skrivarkurs hos oss eller på annat håll.

Om mig: jag har jobbat med textutveckling sedan början av 90-talet. Idag är jag pedagog på folkhögskola, författare, lektör, storyteller och skribent - vilket betyder att jag sysslar med det jag tycker är allra roligast för jämnan. Jag har aldrig upphört att vara nyfiken på skrivandet, läsandet och kreativiteten - en helhet.

Cred:

“För mig var den neutrala, avslappnade, värderingsfria miljön utan prestationskrav men med tydliga uppgifter och mål fantastiskt bra för min kreativitet och för hur jag kunde öppna upp inför andras tankar och idéer. Energin användes precis till det den skulle och sen kom det lika mycket energi tillbaka. KANON!”

/Katarina Kihlberg, kommunikation & textproduktion

“Elisabet har gjort ett kanonbra upplägg med ett tydligt inifrån-ut-perspektiv. Hon guidar professionellt och icke-värderande genom processen och uppmuntrar till att se saker ur olika perspektiv. Hennes erfarenhet och sätt att vara ger en känsla av trygghet och samtidigt en riktning som leder utanför komfortzonen. Det abstrakta blir i processen konkret och jag ser fram emot att se min bok i bokhandeln.”

/Stellan Nordahl, författare, inspiratör och ledarskapsfilosof

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Inställd.

Lediga platser: Inställd.

Kostnader: 4 950 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 juni-1 juli 2022

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu