Trädgårdsdesign, 19-23 juni

Sommarkurs

Trädgårdsdesign

Har du en trädgård du vill förnya eller kanske en förvildad trädgård du vill få ordning på? Sommarkursen i Trädgårdsdesign är en inspirerande och lärorik kurs för alla trädgårdsintresserade.

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser

Sommarkursen i Trädgårdsdesign är en inspirerande och lärorik kurs för alla trädgårdsintresserade och vänder sig till dig med trädgårdsdrömmar, med eller utan egen trädgård. När kursen är slut har du fått grundverktygen för att lättare kunna se helheten och göra något spännande med din egen trädgård. Under kursen vidgar du dina kunskaper om trädgårdsväxter och planeringen av dem. Att kunna göra en planering av rätt växt på rätt plats, efter färg, form, storlek och odlingsegenskaper. Målet med kursen är också att stimulera och odla din kreativitet så att du kan utveckla din personliga stil i trädgården.

Se fram emot en inspirerande vecka som sätter fart på dina tankar, idéer och din kreativitet. Vi går pedagogiskt igenom de olika stegen i designprocessen. Föreläsningar och inspirerande bildspel blandas med praktiska övningar. Workshops, grupparbeten och individuell handledning gällande den egna trädgården leder fram till en färdig trädgårdsskiss.

Under veckan jobbar vi bland annat med:
TRÄDGÅRDSINSPIRATION - Stilar i trädgården, trädgård med tema, odla din kreativitet och finn din egen trädgårdsstil.
FÄRG & FORM I TRÄDGÅRDEN - Hur designar man med grönt? Vi går igenom hur man arbetar med färg och form i trädgården för att skapa vackra gröna miljöer.
FINN DINA FAVORITVÄXTER - Vi lär oss om växter som passar i villaträdgårdar, vi går igenom hur man skapar hållbara planteringar som är vackra året om.
JORDEN - Vi lär oss om jorden och hur vi på bästa sätt tar hand om jorden i trädgården.

Kursledare
Ida Eriksson har läst till trädgårdsingenjör med inriktning design på Sveriges Lantbruksuniversitet och är utbildad trädgårdsarkitekt. Hon har efter det fått möjlighet att jobba på Botaniska trädgården i Uppsala samt Göteborg och under flera år som trädgårdsmästare i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Under de senaste åren har hon arbetat som lärare i Trädgårdsdesign blandat med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i sitt företag Trädgårdslängtan.

"Att få jobba med och i trädgårdar är fantastiskt. Trädgården är en plats där vi får vara utomhus och njuta av naturen samtidigt som vi är hemma. Jag vill att trädgården ska bli en förlängning av huset, en skön miljö där vi får landa och kan koppla av. Den ska både vara vacker att betrakta och inbjudande att vara i. Jag tror på att gröna miljöer är betydelsefullt för oss och att en vacker trädgård gör gott både för vårt mående och välbefinnande. Oavsett vilken trädgård jag jobbar med så är drivkraften alltid att skapa trädgårdar som, liksom naturen, har en välgörande effekt på vår sinnesstämning".

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 950 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19-23 juni 2022

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu