Släktforskning - forts, 11-15 juli

Sommarkurs

Släktforskning- forts. Torp och gårdsforskning.

Fördjupa dig i noteringar och även hur du skall dokumentera på ett korrekt sätt.

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser

Det andra steget för att kunna ta reda på mer om din släkt och din bygd. Här får man lära sig de viktigaste källorna för att kunna bygga vidare för att ta reda på var släkten bodde och vad de arbetade med. Kanske leta reda på ett oäkta barn. Man kan fördjupa sig i alla noteringar som prästerna gjorde i marginalen, vilket i princip var prästernas egna omdömen och noteringar.

Man får veta hur man kan se om de betalade skatt enligt jordeboken och man kan i Mantalslängderna se om de rökte och spelade kort, för det fick man skatta för. Man får också reda på hur de bodde och vad de olika boendetitlarna betyder. Här får man också råd om hur man skall dokumentera sina källor på ett korrekt sätt.”

Kursledare Gunilla Didriksson har läst bland annat historia och lokalhistorisk forskning på Örebro Universitet. Har släktforskat sedan 1985, varit en del av Linde Bergslags Släktforskarförening i 20 år och dess ordförande i 5 år. Gunilla har även varit ledamot i Sveriges Släktforskarförbund haft kurser i släkt- och bygdeforskning och skrivit två böcker i ämnet.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 950 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  11-15 juli 2022

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu