Skriva självbiografiskt, 4-8 juli

Sommarkurs

Skriva självbiografiskt

Kanske vill du gestalta delar ur livet som har påverkat dig extra mycket!

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser

Kursen riktar sig till den som vill berätta om sitt liv. Hela livet eller delar av livet som påverkat författaren så mycket att hen vill gestalta detta i text. I kursen lär vi oss att arbete med gestaltning istället för beskrivning. Skriva dialog med två eller flera personer. Att veta vad som dramaturgiskt passar bäst för att författarens skildring ska bli personlig utan att bli alltför privat. Boken ska ha ett allmänintresse.

Vi övar oss på att hitta den rätta vinkeln för var och ens historia genom att studera svenska och utländska självbiografier. Vi övar oss på anslag, fördjupning och karaktärsutveckling. Vi skriver utifrån bilder/foton och studerar exempel ur filmer och böcker som inspirerar i det självbiografiska skriandet.  Vi arbetar med såväl flödeskrivning som övningar som tar 5-10 minuter. Även uppgifter till nästa dags kurstillfälle kan förekomma. Vi läser upp texter för varandra och lär oss att respondera på ett respektfullt och konstruktivt sätt.  

Kursledare, Magnus Utvik. Född 1964. Författare med tolv publicerade böcker, diktsamlingar, romaner, självbiografi och fackböcker. Utbildad skrivpedagog. Var bokrecensent i SVT under arton år. Jobbat som Kommunförfattare i Strängnäs kommun där han ledde workshops och skrivcirklar, bland annat för interner på anstalten i Mariefred.

Ansök här 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 950 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 4-8 juli 2022

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu