Illustrera, 19-23 juni

Sommarkurs

Illustrera

Vill du bildsätta din berättelse! Här lär du dig grunderna i illustration.

KURSEN ÄR INSTÄLLD. DET GÅR INTE ATT ANSÖKA.

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser

Kom och lär dig att illustrera! En sommarkurs i vacker och inspirerande miljö där vi lär oss grunderna i illustration. Vi går igenom olika tekniker som akvarell, flytande tusch, kol, pastell och collage. Vi lär oss om bildberättandets historia. Vi kommer även att ha korta ritövningar som är roliga och lättsamma, utomhus och inomhus och pröva på stilleben och teckning.

Hur berättar man bäst med bild och text? Kan man säga en sak i bilden och en annan i texten? Hur får man en bild att lyfta texten? Allt detta lär vi oss och mycket mer. Slutligen så kommer vi att göra egna illustrationer i valfri teknik. Om du har en berättelse som du vill bildsätta så kan du ta med den. Jag kommer även att ha med en text som man kan bildsätta. Jag som leder kursen heter Julia och är utbildad på Konstfack och jag jobbar på heltid som illustratör, barnboksförfattare och serietecknare.”


Kursledare är Julia Thorell som är utbildad grafisk formgivare och illustratör vid Konstfack och har hittills publicerat två serieromaner, fyra barnböcker och medverkat i tre antologier. Böckerna har getts ut i fem olika länder: Sverige, Norge, Danmark, Polen och Kina. Hon är verksam i Stockholm och håller även i kurser på ABF och frilansar som illustratör. ”Jag brinner för bildberättande som konstform, både för barn och vuxna!”

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: Inställd

Lediga platser: Inställd.

Kostnader: 4 950 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 19-23 juni 2022

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10
E-post: kortkurs@adelfors.nu