Sommarkurser 2021

Vi är glada över att presentera årets sommarkurser för dig!
Vi tror och hoppas att vi går mot ljusare tider och att det återigen att det ska vara möjligt att arrangera kurser, inte helt och hållet som vanligt, men ändå. Spännande långväga resor får kanske vänta ytterligare en tid, men man behöver inte resa långt för att lära nytt och få nya perspektiv. Här, i vacker och lugn miljö, erbjuder vi ett smörgåsbord av kurser, förhoppningsvis hittar du den som passar just dig!

BRA ATT VETA:

DIN SÄKERHET ÄR VÅR HÖGSTA PRIORITET
Spridningen av Covid-19 har förändrat vår vardag på alla områden, även våra möjligheter att hålla kurser det senaste året. Hur den kommande sommaren ser ut i det avseendet vet ingen, men vi arbetar för att arrangera årets sommarkurser på ett säkert sätt. Det handlar exempelvis om att sprida ut kursernas mattider så att ingen trängsel i restaurangen sker och att använda större lokaler eller vistas utomhus mer än vanligt. Skolan är stor och det finns gott om utrymmen. Lokalvården är sedan pandemins start utvidgad, i köket finns förhöjda säkerhetsrutiner och möjligheter till god handhygien finns överallt i skolans lokaler. Vi följer givetvis myndigheternas rekommendationer och restriktioner och anpassar all verksamhet efter dem. Har du frågor och funderingar om hur vi arbetar med att erbjuda en så smittsäker miljö som möjligt, tveka inte att kontakta oss.

FLER KURSER
Utöver utbudet som presenteras här kan fler kurser läggas till under vintern och våren. På websidorna adelforskonferens.nu, folkhogskola.nu och kurser.se finns alltid det aktuella kursutbudet. Besök gärna sidorna regelbundet för de senaste uppdateringarna.

ÄDELFORS FOLKHÖGSKOLA
Ädelfors folkhögskola ligger på småländska höglandet, i den gamla kurorten Holsbybrunn, ca 8 km öster om Vetlanda. Skolan sjuder av aktivitet året runt med både längre utbildningar och  korta kurser samt en omfattande konferensverksamhet. Förutom katalogens sommarkurser har vi också särskilda sommarkurser för deltagare med funktionsnedsättning.

KOSTNAD
Undervisningen är avgiftsfri, du som kursdeltagare betalar för kost och logi. Eftersom vi är en internatskola, prioriterar vi deltagare som vill bo på området. Om du väljer att inte bo hos oss reduceras kostnaden, men vi tror att kursen blir mer givande för deltagare som bor på skolan. På vissa kurser tillkommer kostnad för material. Mer information får du i välkomstbrevet.

ANSÖKAN
Du ansöker på vår hemsida www.adelforskonferens.nu. Det finns ett begränsat antal platser till varje kurs. Anmälan är bindande. Avbokning senare än två veckor innan kursstart kommer att debiteras med halva kurskostnaden. Avbokning måste alltid ske skriftligt.

BOENDE
På Ädelfors folkhögskola bor du i bekvämt enkelrum med naturen inpå knuten. Alla rum har egen dusch och toalett. Handdukar och lakan ingår.

MÅLTIDER
Skolans restaurang är uppskattad för sin goda mat. Här serveras frukost, förmiddagsfika, lunchbuffé, eftermiddagsfika och middag. Det finns alltid ett vegetariskt alternativ. Vi har även en bar med fullständiga rättigheter. Meddela redan vid ansökan om du har behov av specialkost.

Mer information
Mikael Johansson
0383-571 13, 0709-599 070
mikael.johansson@adelfors.nu