Pilflätning/ Korgtillverkning, 26-30 juli

Sommarkurs

Pilflätning/ Korgtillverkning

Nu kommer chansen att lära dig att fläta med pilar. På kursen finns plats för både nybörjare och erfarna. Undervisningen är väldigt individuell och du får möjligheter och utmaningar på den nivå du är.

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser 2021

Kursen är fullbokad. Det går inte ansöka
Världens äldsta pilflätning är faktiskt svensk, så det finns en lång (7500 års) tradition för pilflätning i Sverige, ja i hela Norden.

Om du aldrig har flätat förut lär du dig de grundläggande teknikerna och du kommer sannolikt att åka hem med en fin svamp-, sy-, löv- eller annan korg till ditt hem eller till trädgården. Att arbeta med pil är ett ganska så hårt arbete för händerna. Du kommer lära dig tillräckligt för att fortsätta din korgtillverkning hemma.
Vi använder pil både med och utan bark, pilen kommer från kursledarens fält och är obesprutad.

Har du gamla intressanta korgar hemma, som du vill veta mer om eller till och med kan berätta om, så ta gärna med korgen eller ta med ett foto. Och kanske har du en korg som behöver en reparation/renovering?

Materialkostnad är ca 350 - 600 kronor beroende på hur mycket du använder.

Kursledare:
Steen H Madsen har lärt sig många gamla hantverk genom 20 års arbete i Gamla stan i Lejre. De senaste 35 åren har koncentrerats mest på att fläta och mestadels med pilar. Steen undervisar på många platser i världen, samt har en egen kurs i Haraldsted, Själland, där han också har en stor samling (över 500) av antika och gamla korgar. Förutom att han undervisar så odlar han pil själv och flätar korgar och installationer för privat bruk men även för museer, biografer, teater, kommuner, institutioner etc.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Nej

Kostnader: 5 100 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  26-30 juli 2021

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu