Munspel -grund, 26-30 juli

Sommarkurs

Munspel -grund

Redan under första lektionen kan du börja spela ackord och enkla melodier.

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser 2021

Munspelet är ett anspråkslöst instrument med oanade möjligheter. Det är litet och går alltid att ta med sig men trots den ringa storleken går det att få ut riktigt mycket musik ur det. Munspel är särskilt vanligt inom blues och folkmusik men i princip går det att spela all sorts musik på munspel.

Det går snabbt att komma igång att spela, du kan börja spela ackord och enkla melodier redan under första lektionen. Under kursen kommer vi att jobba mycket med grunderna: Att få bra kontroll över andningen, olika sätt att spela en eller två toner i taget, att lära oss var tonerna finns på instrumentet och att få en så fin klang som möjligt.

Vi kommer att musicera mycket tillsammans! I början kommer vi att skriva ut musiken med enkel siffer-tabulatur men så fort det går försöker vi spela på gehör, det vill säga genom att lyssna på varandra och lära oss att läsa av vad som händer i musiken. Varje dag kommer att innehålla lektioner i större grupp och spelpass i mindre grupper varvat med egen övningstid.

Kursledare:
Erland Westerström är munspelare och folkmusiker med utbildning från Kungliga musikhögskolan i Stockholm. Han har flera års erfarenhet av att undervisa i munspel, både i kurser och privat. Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära sig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  26-30 juli 2021

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu