Kreativ tovning, 2-6 augusti

Sommarkurs

Kreativ tovning

Skapa med ull och tyger.

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser 2021

Nunotovning innebär att du tovar samman ull och tyg. Med ett tillräckligt genomsläppligt tyg kan ullen binda tyget. Nuno betyder tyg på japanska. När du tovar så drar ullfibrerna sig samman, detta gör att tygets mönster och yta förändras på ett spännande sätt. Du kan delvis styra processen, men du kan också få ett unikt resultat som du inte kunnat förutse.

Vi kommer att rulltova i första hand, men även testa andra tekniker när det passar. Du kommer att tova en bild att hänga på väggen under de första dagarna på kursen och under de följande kommer du att tova ett föremål som du kan använda i vardagen.

När du tovar en bild innebär det att du:

-väljer material till bilden, ull och tyger
-tovar provlappar, en palett
-använder paletten och planerar bilden
-lägger ut och tovar bilden

När du tovar ett föremål att använda i vardagen ex en sittdyna, te/kaffehuva, väska eller överdelen till en kudde, innebär det att du:

-väljer material till föremålet, ull och tyger
-planerar föremålet med hjälp av exempelvis paletten, mall, skiss
-lägger ut och tovar föremålet

Du kommer att få tips på hur du kan efterarbeta och montera bilden och föremålet. Detta får du i första hand göra efter kursens slut.Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som har tovat tidigare.

I materialavgiften ingår material till en bild och ett föremål. Det kommer att finnas material att köpa om du vill/hinner tova mera.

Kursledare är Britt Nilsson som haft en skapande verksamhet inom textil i många år. Hon har broderat fritt med Broderiakademin och sedan kombinerat detta med tovning. Hon har visat sina verk på Öppen Atelje tillsammans med Majrundan, en konstrunda på Öland och haft utställningar både separat och tillsammans med andra. Mer om Britt och hennes verksamhet hittar du på

www.tovat.wordpress.com.

Ansök här 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 2-6 augusti 2021

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu