Betong för hem och trädgård, 20-23 juli

Sommarkurs

Betong för hem och trädgård

Ett spännande hantverk med oanade möjligheter.

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till sommarkurser 2021

Betong ett fantastiskt material för den som är kreativ. Denna vecka får du lära dig om betonggjutning som en hobby för ditt hem och trädgård.

Vi gör olika gjutningar med olika recept och metoder så som vanlig finbetong, snabbhärdande betongspackel och hypertufa där vi blandar torv i betongen. Vi tillverkar i formar av förpackningar från köket, kartonger och påsar i plast. Vi skapar olika ytor med exempel blad från trädgården eller tapeter och tyg. De sista dagarna öppnar vi formarna, putsar dem fina och du får prova på olika sätt att ytbehandla med färg, lasyrer, lack och vax.

Betong är ett fantastiskt material som kan omformas och slipas med sandpapper efter materialet har härdats till hårdhet. Man kan stanna vid det råa gråa formspråket eller ytbehandla i olika lager. Det finns en massa saker man kan använda som formar, det är bara att prova och se om det lyckas. Denna kurs kräver inga förkunskaper. Du kan vara helt nybörjare eller har du redan provat hemma och vill lära dig mer om betong och olika metoder för gjutning. Välkommen till en spännande och experimentell kurs. Det är en spännande process med först formtillverkning sedan själva gjutningen och därefter öppna formarna efter några dagar och se
vad det blir. Vi kommer också att gjuta i handdukar och spetsdukar och en massa annat material. till skillnad från keramik Du kan ta med dig saker från ditt eget hem som du vill prova att gjuta i som till exempel en gammal hatt eller stövel som är kasserad. Du kan göra lyktor av gamla virkade spetsdukar eller gjuta en hand av gamla handskar i plast. Det kan också gå att gjuta i ett dockansikte eller ansiktsmask i plast.

Materialkostnad tillkommer!

Kursledare: Rose-Marie Flårback från Lagan, konstnär med 30 års erfarenhet av att gjuta i betong. Jag gillar att hålla kurser och lära ut kreativa metoder speciellt det experimentella. Betongkurser har jag hållit på med i ca 10 år. Jag har hela hemmet, trädgården och min ateljé fullt av olika betongalster och mer lär det bli för det finns alltid något nytt att prova. Hemsida: www.flarback.se Facebooksida: Flårback betong Instagram: Flårback betong

Ansök här 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 3 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 20-23 juli 2021

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu