Växt- och metallfärgning

Under dessa kreativa dagar skapar vi och får fram olika färgtoner ur material från naturen. Vi jobbar med textil, men provar även att färga andra material.

Tillbaka till sommarkurser 2020

Kursen ger dig kunskaper för att:
-Växtfärga utifrån växtsäsong
-Växtfärga året runt
-På olika sätt få fram olika färgtoner
-Få fram mönster

Arbetssättet är öppet, vilket innebär att mått och tider inte alltid är exakta, utan kursledaren bjuder in dig som deltagare till att själv undersöka hur det blir om du gör si eller så.Miljömedvetenhet och personlig, lustfylld kreativitet är ledord.Kursen är både för den som är nybörjare och för den som har tidigare erfarenhet av färgning.

Kursledare:
Maud Enerman är kreatör av textil konst, hantverk, kläder och heminredning och driver företaget ReTrash by Maud. Hon undervisar utifrån tankar kring miljömedvetenhet och vill inspirera dig till att hitta ditt personliga sätt i skapande och i kreativitet. Maud jobbar i stort sett uteslutande med återbruk av textil och papper. Hon färgar och trycker tyger med olika växter och grönsaksrester, som till exempel lökskal och avocadoskal, samt med rostigt skrot. Du hittar exempel på hennes verk på hemsida: rbymaud.se, Instagram: retrashbymaud, Facebook: Retrash By Maud

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  20-24 juli 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu