Storytelling

Med storytelling som verktyg kan du skapa levande berättelser som fängslar dina lyssnare. Samtidigt visar forskningen att en väl berättad historia skapar känslor - av kraft, engagemang och gemenskap. Inte bara hos den som lyssnar utan också hos berättaren.

Tillbaka till sommarkurser 2020

Storytelling är inget nytt. Vi har ägnat oss åt det i alla tider. Vid brasan efter en lyckad arbetsdag på åkern, tillsammans med vänner, familj, grannar. I grund och botten handlar det om konsten att berätta en historia. Det går att lära sig.

Storytelling är ett fantastiskt verktyg. Det handlar om att kunna berätta om sig själv eller det man vill eller sysslar med på ett enkelt och fokuserat sätt. Du vill kanske göra det på jobbet, i nätverk, i föreningslivet eller när du ska skriva presentationer på webben.

Under våra dagar får du praktiska och konkreta verktyg för att hitta din egen historia. Du får öva och finslipa ditt muntliga berättande. Vi presenterar, prövar tankar och infall, omprövar. Tillsammans ger och får vi feedback.

Oavsett var du behöver din storytelling kommer den att göra skillnad. Du kommer att förmedla budskap på ett personligt sätt, skapa förtroende och engagera.

De olika delarna:

- Vilket är ditt budskap? Vad vill du förmedla? Har du ett syfte och en slutpoäng? Vad vill du att mottagarna ska känna och göra?
- Vilka är dessa?
- Vilka erfarenheter och insikter finns kopplade till ditt budskap?
- Vässa dina verktyg: fila för bästa påverkan. Igenkänning och identifikation.
- Vi samtalar om insikter och förståelse för fortsatt inspiration.

Kursledare:
Elisabet Norin är pedagog, författare och skribent med erfarenhet av förlagsarbete. Hon är litteraturvetare i grunden och har arbetat största delen av livet med vuxnas lärande och utveckling, främst inom folkbildningen men även som frilans. Hon är också författare till uppskattade skrivhandboken “Tre enkla regler - finns inte” (Isaberg förlag).

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 3 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  15-18 juni 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu