Serieteckning

Vi går igenom berättarteknik, bildkomposition, bildmanus och mer! Uppgifterna varvas med tid för eget arbete. Målet är att du i slutet av veckan har en färdig serie och vägledning på vad du kan göra med den.

Tillbaka till sommarkurser 2020

Skulle du vilja prova på serieteckning? Eller tecknar du redan serier och vill ha en vecka för att utveckla din teknik och få chansen att teckna serien du aldrig har tid att göra? Då är det här kursen för dig!

Att teckna och skriva är två olika kreativa bemästringar i sig, men att berätta med bilder är en tredje, helt särskild kunskap. Under veckan får du lära dig om olika slags serier, berättartekniken i serier, bildkomposition, karaktärsdesign, bildmanus och tuschningstekniker. Vi varvar uppgifter med tid för eget arbete, eftermiddagarna ägnas helt åt dina egna serier. Du kan ta med dig en kortare berättelse du velat rita men inte haft tillfälle till, eller så kan du skapa något helt nytt! Det är helt okej om du aldrig tecknat serier förut, uppgifterna finns för att trigga igång din fantasi. Målet är att du i slutet av veckan har en färdig serie och vägledning till vad du kan göra med den!

 Kursledaren Stef Gaines har anlitats som gästföreläsare på seriefestivaler, kulturevenemang och Serietecknarutbildningen på Skarpnäcks folkhögskola. Hon är serieskapare i huvudsak, men har även samarbetat angående serier med Svenska Tecknare och Seriefrämjandet. Stef är en av redaktörerna på seriemagasinet babian.se, samt var en av skaparna bakom podcasten Mangapatriarkatet – om serier i allmänhet och den svenska seriescenen i synnerhet. Hon har studerat serier vid Högskolan i Gävle, Serieskolan i Malmö, Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg och Malmö Universitet.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 3 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  14-18 juni 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu