Screentryck

Kärt barn har många namn. Screentryck kallas också för serigrafi, tygtryck, genomtryck eller silkscreen. Gör ditt eget tryck!

Tillbaka till sommarkurser 2020

Det är en tryckteknik som bygger på att färg med hjälp av en rakel (verktyg) pressas genom en tunn väv som är fastspänd i en ram.

Denna kurs är för dig som vill lära dig att arbeta med att skapa tryck på textil och papper. Med hjälp av trycktekniken screentryck omvandlar vi analoga eller digitalt skapade mönster till ett grafiskt tryck. Inga förkunskaper krävs – endast en nyfikenhet på att lära sig nya spännande tekniker.

Du lär dig att skapa mönster på ett enkelt sätt. Du lär dig även att göra screenramar som du sedan kan använda till att trycka på tyg eller papper.

Kursledare
Bernt Törner är keramiker och tecknare. Redan som 17-åring började han på Anders Beckmans skola för reklam och grafisk formgivning. Efter tre år hos Anders Beckman fick Bernt anställning hos Bonniers bokförlag som illustratör och bokformgivare. Där stannade han i sju år.
1972 övergav han Stockholm för Småland. Han genomgick åren 1975-76 utbildning till keramiker på Capellagården. Därefter har keramiken allt mer dominerat produktionen, men tecknandet och målandet finns hela tiden med. Det är ett nödvändigt komplement, det är där idéerna växer fram.
Bernt har deltagit i ett 50-tal utställningar på muséer och gallerier, därav ett flertal separatutställningar.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3-7 augusti 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu