Powerpoint-grund

Det är så lättarbetat att det ofta glöms bort varför du väljer att använda det. Den rätta anledningen är att kombinera talet med bilder, förhoppningsvis för att förstärka ditt budskap.

Tillbaka till sommarkurser 2020

För att lyckas med det behöver du inte bara kunna snickra ihop en presentation på datorn, den måste dessutom vara rätt balanserad för att framkalla intresse, inte gäspningar hos publiken.
Det ska vi hitta lite nycklar till under denna kurs för att du som är med bättre ska förstå hur du fångar och behåller publikens intresse. Efter kursen ska du behärska hantverket att skapa bildspel bättre, det du bör undvika under din presentation, samt de knep som du kan använda för att imponera.

Vi kommer reda ut begrepp kring färgval, vilka färger kan du kombinera och vilka är mindre bra eller katastrof. Teckensnitt är också en sak som spelar roll, såväl utseende som storlek och färg.
Förutom mycket som handlar om den tekniska delen kommer vi även gå igenom en del saker som kan vara bra att tänka på om du ofta använder dig av PowerPoint som arbetsverktyg.
Det kan t.ex. vara bra att ha en plan B, om tekniken inte fungerar. Vad finns och vad måste du ha med dig.

Kursledaren:
Per Bergåse har mer än tjugofem års erfarenhet av tekniskt ansvar och att utbilda på alla nivåer inom IT, program, säkerhet och hårdvaror. Efter några år av praktiskt arbete som IT ansvarig på flera kommunala projekt fick Per möjlighet att certifiera kunskaperna, vilket sedan skedde i omgångar med bl.a. certifieringar som nätverkstekniker inom Microsoftsystem, MCP+I, MCSE, ITIL, IT i Ledningssystem, LIS Ledningsystem för Informationssäkerhet, samt certifiering som testledare och utbildare för ECDL, European Computer Driving Licence. Per har haft eget konsultföretag inom IT under flertalet år som verksam, numera frilansar han som IT-support och utbildare för flera kunder.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  22-24 juli 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu