Måla med akryl

Vi målar tunt och tjockt på olika material, som vi ibland experimenterar fram, såsom olika papper, kartong, skräp och gipsgrund.

Tillbaka till sommarkurser 2020

Vi målar med penslar, palettkniv och andra verktyg. Vi prövar färgerna och formerna ibland intuitivt, men även systematiskt. Du får kunskap i färgernas inbördes förhållande till varandra på olika sätt i övningar där du målar både föreställande och mer nonfigurativt. Vi går igenom grunderna i kompositionslära och arbetar med bildens olika uttrycksmedel såsom linjen, storleksförhållanden, proportioner, olika former och ytor och färgen förstås. Vi tittar på bilder av samtidskonst och modernistisk konst för att förstå hur konstnärer använt färgen för att uttrycka sig.

Men det viktigaste är att du får lust att fortsätta måla med akryl och att experimentera vidare efter kursens slut!

Kanske har du arbetat i akvarell eller olja och vill pröva något nytt? Eller har du alltid drömt om att få lära dig måla i största allmänhet? Alla är välkomna! Såväl nybörjare som mer vana utövare.

Du behöver inte ta med dig något förutom ett förkläde och oömma kläder. Allt material finns på plats.

Kursledaren:
Monica Alskans är utbildad konstnär och bildpedagog, bosatt på Öland. Hon har lång erfarenhet av att arbeta med både vuxna och barn. Hon har lett workshops och kurser på Oskarshamns Folkhögskola, Linnéuniversitetet i Kalmar, grundskolor och gymnasium samt olika projekt inom ramen för Skapande skola och Kulturskola. Dessutom har hon i många år arrangerat egna kurser för intresserade vuxna.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  27-31 juli 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu