Lev hälsosmart

Du får verktyg att utforska dig själv genom meditation, yogarörelser och genom att använda symboler och bilder.

Tillbaka till sommarkurser 2020

Kursledaren utgår ifrån den tiostegsmetod som hon utvecklat, vilken bygger på att tanke, kropp och själ harmonierar.

I den här kursen utgår vi från tankens kraft och hur tanke, kropp och själ harmonierar. Du får verktyg att utforska dig själv genom meditation, yogarörelser och genom att använda symboler och bilder. Du lär dig om vad som händer i kroppen och processerna som triggas av snabba kolhydrater och får även stöd och hjälp med att börja vänja av kroppen från dem.

Vi fokuserar särskilt på vissa steg i tiostegsmetoden denna kursvecka. Det andra steget,om hur våra tankar styr i vårt liv. Det tredje och fjärde steget, som handlar om att ha kunskap för att äta hälsosmart, vilket rent praktiskt handlar om att rensa i skåpen och istället fylla upp med rätt saker. Vi tittar på ingredienser i vanliga livsmedel och lär oss mer om vad maten innehåller. I det femte steget ingår att vänja av kroppen vid snabba kolhydrater/socker och här får du verktyg att klara det. På det sjunde steget fokuserar vi på att äta hälsosmart och i det åttonde ingår hälsosmart träning. Där får du inspiration till enkel, men viktig träning.

Det kommer att finnas möjlighet att boka kortare enskild kostnadsfri rådgivning/samtal under kursen.

Kursledare
Jackie Doohan är beteendevetare, kostrådgivare, samtalsterapeut och hälsocoach med särskild inriktning på inflammationsdämpande kost (IFD-kost), vilket bygger på en kost utan snabba kolhydrater och med mycket vegetabiliska råvaror. Jackie tar examen som symbolterapeut i september 2020 och är en aktiv yoga- och meditationsutövare.

Kursen vänder sig till dig som vill lära dig mer om hälsa och förändra din livsstil. Att vara på en kurs där livsstilsförändringar, matberoende eller andra beroenden och självkännedom är i fokus kan skapa många funderingar och tankar. Kursen är främst undervisande och har inte ett terapeutiskt syfte.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 13-17 juli 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu