Lådor x 3

Här håller vi fokus på lådor. Du kommer att göra tre stycken, två av lådorna har lock som lyfts av, varav den ena gör vi inredning till, den tredje lådan har lock som fälls upp/ner som även kan stängas med rosett

Tillbaka till sommarkurser 2020

Vi går igenom grunderna för hur man gör en låda, likt bokbindare gör med papp och lim. Vi klär dem i klot (liknar fodrat tyg) med varierande teknik för de olika askarna. De flesta pappdelarna kommer att vara kapade i bestämda storlekar, så att du kan lägga mer fokus på det roliga skapandet. De förutbestämda måtten och kapade delarna gör att det går snabbt och smidigt att komma igång. Passformen till locken kommer dock att behöva skäras för hand och färgkombinationerna får du välja, det kommer att finnas flera olika klot att välja mellan.

Kursledare:
Maria Lindén som har studerat den treåriga utbildningen till att bli bokbindare på Leksands folkhögskola. Hon har ett brinnande intresse för att kombinera färg, form, design och hållbarhet - konstnärliga uttryck med bokbinderikunskaper som grund till det som skapas.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3-7 augusti 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu