Kreativt bokbinderi

Med papper, nål och tråd låter vi kreativiteten flöda medan vi tar oss an den ena tekniken efter den andra och gör en samling böcker/häften.

Tillbaka till sommarkurser 2020

Tycker du om att pyssla och vill utmana dig med något nytt! Under fem dagar får du lära dig en mängd olika häfttekniker, dvs. olika sätt att binda häften och böcker med. Enkla och snabba metoder som du kan fortsätta med hemma. De flesta av dem kräver inte annat än papper och tråd. Vi gör en-, två- och flerarks häftningar, longstitch och japanska fyrhålsbidningar. Vi kommer även att göra varsin anteckningsbok från grunden, likt bokbindare, med lösa ark papper som du falsar (viker) och binder ihop till en bok med klotklädda pärmar.

Vi går igenom vikten av att hålla koll på fiberriktningen och du kommer få använda och lära känna verktyg som ofta används inom bokbinderiet. Anteckningsboken blir i A6 storlek och likaså häftmetoderna. Du tar antingen med dig eget material till omslag och inlaga - papper som du själv tycker om, alternativt att du köper av det utbud som finns på plats.

Kursledare:
Maria Lindén som har studerat den treåriga utbildningen till att bli bokbindare på Leksands folkhögskola. Hon har ett brinnande intresse för att kombinera färg, form, design och hållbarhet - konstnärliga uttryck med bokbinderikunskaper som grund till det som skapas.

Ta chansen att lära dig mer om detta fantastiska hantverk!

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 4 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27-31 juli 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu