Folklig sång

Fokus ligger på repertoar från Småland men med utflykter till andra landsändar kanske till och med något norskt och irländskt.

Tillbaka till sommarkurser 2020

Fokus ligger på repertoar från Småland men med utflykter till andra landsändar kanske till och med något norskt och irländskt. Det kan bli kärleksvisor, sånglekar, ballader, koraler, vaggvisor eller till exempel vallvisor. Vi kommer också att fördjupa oss i den vokala låttraditionen – trallad musik. Folksång är en genre med sina egna stilgrepp. Vi kommer även att prova på enklare stämsång och en del sångteknik. Undervisningen sker på gehör. Det är bra om du har lite sångvana.

Kursledare:
Ulrika Gunnarsson är folksångare och en mycket uppskattad sångpedagog, hon är uppvuxen med folkmusik och dans i Småland och det har lett henne på vägar via Raulandsakademiet i Norge, Musikhögskolan i Malmö och Universitetet i Limerick på Irland. I Ulrikas musikaliska kappsäck finns lite av varje men det är den småländska folkmusiken som väger tyngst. Hon sjöng under många år i det småländska bandet Sågskära, som gett ut flera skivor. Ett av Ulrikas specialområden är trall – den vokala varianten av spelmansmusik i slingrande slängpolskor och valser. 2009 släpptes plattan Trall, där ävende eminenta musikanterna Esbjörn Hazelius och Anders Löfberg medverkar. 2012 släpptes skivan Timglas i duoformat med spelmannen Jonas Åkerlund.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 24-26 juni 2020

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu