Indigo/ Shibori/ Reservagetryck 17-19 juni

Sommarkurs

Indigo/ Shibori/ Reservagetryck

Välkommen till en djupdykning i indigo! Under kursen arbetar vi med olika reservage- och trycktekniker som shibori* i kombination med färgning med naturlig indigo.

Kursen är fullbokad men du kan anmäla dig till reservplats, kontakta:
Cicci Hultqvist
Tel 0383-571 10, 070-33 78 647
cicci.hultqvist@adelfors.nu

Tillbaka till sommarkurser

Du lär dig att sätta ett indigobad enligt 123 metoden och att skapa mönster på olika textila material som bomull, ull, lin och siden. Kursen passar både för dig som har förkunskaper och för dig som är nybörjare. Ett utbud av tyger finns att köpa på plats och du har även möjlighet att köpa ett indigokit vid kurstillfället för att att sedan kunna arbeta vidare självständigt med dina mönsteridéer.

*Shibori - Samlingsnamn för att reservera ytor genom att knyta, vika och sy.

Kursledare: Linda Zetterman är verksam som formgivare med fokus på naturliga färgpigment och hållbar textilproduktion med perspektivet både människa och natur. Hon driver hantverksstudion Boom craft studio, vilka samarbetar med hantverkare i Kutch, Indien, med framtagning av handvävda och blocktryckta textilier. Linda har studerat olika textila hantverk med fokus på indigo i Indien, Japan och Vietnam. Hon håller workshops i indigofärgning och andra naturliga färgnings- och mönstringsmetoder. Sedan 2013 undervisar hon i färgning, tryck och formgivning på Capellagårdens textilutbildning. Hon är utbildad i textil form på Konstfack, med en MFA 2003.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansökan: Fullbokat

Lediga platser: Nej

Kostnader: 4 045 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17-19 juni 2024

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu