Fritt broderi 16-20 juni

Sommarkurs

Fritt broderi

Under veckans gång presenteras flera användbara stygn.

Tillbaka till sommarkurser

Alla kan vi lära oss stygn efter hand men vi börjar med de allra enklaste, förstygn, efterstygn och stjälkstygn. Vi jobbar med tygbitar och olika slags garn i oändlighet.

Naturen är en outtömlig källa som vi låter oss inspireras av. Vi tittar, skissar, skapar och diskuterar hur vi får fram ett spännande motiv. Vi kommer att förbereda bakgrunder med olika tekniker, måla med färg, tyglappar och enkla tryck.

Av de enklaste stygnen blir det magiska broderier. Vi lär oss stygn efter hand men börjar med de allra enklaste och går vidare. För bakgrunden har vi olika tekniker som färg, tyglappar och enkla tryck.

Vi förbereder bakgrunder med olika tekniker och jobbar med tygbitar och garn.

Kursledaren Ann Rydh är utbildad på konstfack bildlärarutbildningen och därefter arbetat som bildlärare. Gick samtidigt konstfacks kvällsskola i keramik och glas. Sedan 2011 arbetar hon som konstnär på heltid och arbetar nu med två spår, fritt broderi och akvarellmåleri. Under åren har det blivit utställningar egna, samlings- och jurybedömd utställningar. Deltar också i” Konst runt” som täcker, Emmaboda , Torsås, Nybro och Södermöre kommuner.

www.annrydh.se


Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 5 995 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 16-20 juni 2024

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu