Växt- och svampfärgning 4-7 juli

Sommarkurs

Växt- och svampfärgning

Få grunden för att fortsätta färga på egen hand. Vi gör alla steg från växt- och svampplockning och förberedelser till själva färgningen och till sist går vi igenom hur man stickar en färgcirkel.

OBS. Kursen är fullbokad.
Men du kan anmäla dig till reservlistan så kontaktar vi dig om det blir avbokningar. Skicka mejl till:  cicci.hultqvist@adelfors.nu

Tillbaka till sommarkurser

Under fyra dagar kommer du få prova att färga naturmaterial, främst ullgarn, med färgämnen från växter och svampar. Detta är en kurs för dig som vill ha grundkunskaper att fortsätta färga på egen hand. Vi kommer gå igenom färgningsprocessens alla steg från växtplockning och förberedelser av det textila materialet till själva färgningen och till sist gå igenom hur man stickar en färgcirkel.

Kursen kommer även att innehålla lite historisk bakgrund och hur man färgar med naturliga färgämnen så färgen blir beständig. Vi kommer gå igenom flertalet olika växter och svampar som ger färg för att sedan använda oss av några av dem för att färga garn till en färgcirkel. Vi kommer även att testa att färga olika fibertyper för att se och jämföra färgskillnaderna.

Du kommer få med dig ett kompendium hem, så du kan fortsätta din växt- och svampresa hemma efter avslutad kurs. Större delen av kursen kommer vara utomhus.

Kursledare Anna Kjellander, @fargbart på Instagram, har en industridesignutbildning och ett stort fokus på slöjd och då främst textil sådan. Hon är även utbildad svampkonsulent och plockade sin första färgsvamp vid 8 års ålder. Anna har ett stort intresse och erfarenhet av att trycka med blad och växtdelar på främst textil. Hon har deltagit i flera utställningar och hållit i kurser i färgning med både växter och svamp. Att experimentera och hitta kompositioner i trycken slutar aldrig att fascinera henne.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 4 dagar

Ansökan: Fullbokad

Lediga platser: Nej

Kostnader: 4 615 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 4-7 juli 2023

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu