Ullspinning-färgning höstkurs 27-29 oktober

Helgkurs

Ullspinning färgning

Färga ull - karda och spinn ditt eget garn. Det finns många sätt att spinna sitt garn med mycket eller bara väldigt lite färg.

Tillbaka till höstkurser

Kursen är fullbokad, men du kan anmäla dig till reservlistan genom att kontakta:
Cicci Hultqvist, kurssamordnare
Tel 0383-571 10, 070-33 78 647
cicci.hultqvist@adelfors.nu

Att karda ihop färgad eller förändra färger på ullen genom att karda på olika sätt är intressant och roligt. Denna helgkurs ägnar vi åt detta. På fredagen färgar vi ull tillsammans i några olika färger. Lördag och söndag kommer vi att spinna garner med färg blandad med naturfärgad ull kanske vill ni tar vara på färgen eller förändra den helt.

Under kursen kommer vi att se olika svenska ullsorter, deras användningsområde och hur man kan blanda dem för att uppnå en speciell kvalitet. Vi kommer att tesa, karda och kamma ull, prata olika spinnteknik, snoddvarv, tvinningar och efterbehandling av garn. Spinna entrådiga och flertrådiga garner.

Du kan ha spunnit lite eller mycket, du utgår från din nivå och får tips och övningar så du lär dig mer. Det är bra om du har med dig: förkläde, handduk, sax, stickor, och om du har: spinnrock, slända, kardor, ullkammar, ull om du har egen som du vill använda eller har frågor om.

Kursledare är Lena Köster, textilkonsthantverkare, spinnerska och väverska som arbetar speciellt med den svenska ullen, med hela processen från fårskötsel till färdig textil. Lena har under många år undervisat i ullkännedom och ullhantverk i hela landet.


Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansökan: Fullbokad

Lediga platser: Nej

Kostnader: 3 665 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27-29 oktober 2023

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu