Linoleumsnitt höstkurs 10-12 november

Höstkurs

Linoleumsnitt

En högtrycksteknik där man skissar upp och skär ut motivet ur en linoleumplatta. Skapa egna plåtar och tryck på papper och tyg, för hand och i press. En kravlös, rolig och utvecklande grundkurs!

Tillbaka till höstkurser

Här får du lära dig grunderna i linoleumsnitt, en högtrycksteknik där man skissar upp och skär ut motivet ur en linoleumplatta, valsar på färg och till sist trycker i press eller för hand. Du får lära dig mycket om både teknik och material och även om färglära och komposition om du så önskar.

Vi går igenom hur man överför en skiss till linoleumplåten, teori och teknik för att använda skärverktygen, teknik och tips på material, papper och färg, hur man trycker i press och för hand samt hur man trycker med flera block, så kallade multiblock. När du är klar med kursen så har du kunskap att fortsätta trycka hemma. Du får med dig en materiallista på allt material vi använt samt en handledning att falla tillbaka på. Efter roliga och givande dagar avslutar vi med en vernissage.

En grundavgift för material 800 kr tillkommer. Och ytterligare kostnad om du vill hyra eller köpa material utav kursledaren, men du kan även ta med eget. Mer om detta i välkomstbrevet vid bekräftad plats på kursen.

Kursledare Johanna Bolin och är konstnär och grafiker verksam i Vingåker. Hon har jobbat som bild- och matematiklärare men är numera egenföretagare på heltid. Johanna jobbar främst med olja på duk, grafik och Resin Art. Hon jobbar även ibland med collage och mixed media och skulptur. Genom sina utbildningar har hon en bred kompetens inom bild och konst och har i olika sammanhang utbildat, coachat och lett både vuxna och barn.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 3 595kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 10-12 november 2023

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: kortkurs@adelfors.nu