Akvarellmålning höstkurs 27-29 oktober

Helgkurs

Akvarellmålning

Genom praktiska övningar utforskar vi akvarellmåleri utifrån olika teman och målningstekniker.

Tillbaka till helgkurser

Vi går igenom akvarellmåleriets grunder, material, målningsteknik och färgernas egenskaper. Vi kommer att varva gemensamma genomgångar med praktiska övningar och självständigt arbete. Vi utforskar akvarellmålning och dess möjligheter utifrån olika teman där kursledaren handleder dig framåt i den kreativa processen. Målet är att du ska utmanas på din egen nivå.

Du tar med dina egna akvarellfärger, penslar och papper. Innan kursstart får du mer information om vad som är bra att du själv tar med dig för basmaterial. Kursen passar både dig som nybörjare eller dig som har provat på akvarellmålning tidigare och som behöver ny inspiration!

Kursledare är Gunnel A Pålsson är bildpedagog (ateljerista) och kommer från Hässleholm där hon också har sin Ateljé. Gunnel är med på konstrundan Mitt Skåne och håller kurser i akvarell på andra folkhögskolor men har även haft kurser i Indien och Skottland. Hon målar mestadels akvarell, men även gärna en och annan akryl. Mera information om Gunnel kan du läsa på hennes Facebook sida: Gunnel A Pålsson eller Gunnel A Pålsson | Konstrundan Mittskåne.

Har du frågor så kontakta Gunnel på gunnelpalsson@icloud.com

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 3 595 kr inkl kost och logi.

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27-29 oktober 2023

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu