Munspel fortsättning, 26-28 november

Helgkurs

Munspel fortsättning

För dig som har spelat munspel i åtminstone ett år och vill få inspiration och ta ditt spel till en ny nivå. Vi jobbar med att utveckla spelteknik som andning, blockering, klang och att böja toner. Fokus ligger på folkmusik och blues men vi kommer även att titta på andra genrer.

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till helgkurser

Munspel - fortsättningskurs

Detta är en kurs för dig som spelat munspel i åtminstone ett år, vill få inspiration och ta ditt spel till en ny nivå.

Vi kommer att jobba med att utveckla spelteknik som andning, blockering, klang, att böja toner och mycket annat. Vi kommer också att gå igenom lite enklare musikteori som är bra att känna till för munspelare, till exempel olika så kallade positioner och hur man kan välja rätt munspel till en låt. Fokus ligger på folkmusik (melodispel) och blues (improvisation och komp) men vi kommer även att titta på andra genrer. Vi spelar och diskuterar tillsammans men det finns också gott om tid för egen övning.

Det finns stora möjligheter för dig som deltagare att påverka innehållet i kursen och att ta upp saker som du vill jobba mer med eller bli bättre på.

Musiken vi spelar kommer till stor del att finnas utskriven med tabulatur men målet är att alla ska kunna spela åtminstone lite på gehör. Du behöver inte kunna läsa noter för att delta i kursen.

Om kursledaren Erland Westerström är munspelare och folkmusiker med utbildning från Kungl. musikhögskolan i Stockholm. Han har flera års erfarenhet av att undervisa i munspel, både i kurser och privat. Erland är passionerat nyfiken på allt som har med munspel att göra och är alltid på jakt efter att lära mig mer om instrumentet. Genom åren har han lärt sig mycket som han gärna delar med sig av till andra.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  26-28 november 2021

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu