Google for Education som lärmiljö - distanskurs

Google for Education som lärmiljö -distanskurs

Intensivkurs för folkhögskolepedagoger. Har du och dina deltagare ännu inte kommit in i klassrummet? Sitter ni fortfarande ute i materialrummet och delar mappar med varandra? Visste du att ni med Google for Education har möjlighet att arbeta i en av de mest inbjudande och kreativa plattformarna som finns? Skapad med och för pedagoger?

Vi på Ädelfors folkhögskola bjuder in till en 9-dagars intensivkurs online (tid tillsammans plus egentid) i hur ni använder Google for Education i er skolvardag. Du kommer att öka din förståelse och praktik för hur ni kan jobba tillsammans - vare sig ni är online eller i en fysisk kurs. Vi riktar oss främst till dig som är folkhögskolelärare, men även lärare från andra skolformer är välkomna i mån av plats. Vi kommer att prata om hur skolformens syften kan samspela med det som erbjuds i plattformen. Kursen är kostnadsfri.

Kursen ges vid tre tillfällen under första halvåret 2021. Välj den modul som passar dig bäst.

Tillfälle 1: 19-21 februari,
heldagar - uppföljning 28 februari, kl 15-17. Ansök här.
Tillfälle 2: 9-11 april, heldagar - uppföljning 18 april, kl 15-17. Ansök här.
Tillfälle 3: 17-19 juni, heldagar - uppföljning 23 juni, kl 15-17. Ansök här.

Du behöver ha:
    - stabilt bredband
    - headset med mikrofon, mobiltelefonens är ok
    - inloggning till din egen skolas Google for Education

Kursledare är Elisabet Norin, mångårig folkhögskolepedagog:
“Google for Education ger mig möjlighet att vara lärare och ledare i första hand - jag behöver aldrig oroa mig för att tekniken inte ska fungera. Jag njuter av att ställa i ordning för varje ny grupp och kurs. Jag vill att deltagarna ska känna sig välkomna och trygga och att lärmiljön ska lyfta deras lärprocesser. Det gör verkligen Googles plattform.”

Syfte och mål med denna kurs
Hjälpa dig som pedagog att komma igång med och på en grundnivå hålla kurs online alternativt använda Google for Education som ett praktiskt stöd för din fysiska kurs med möjlighet för deltagarna att delta fysiskt/digitalt oavsett situation. Här hittar du en kursplan (PDF).

De tre områden vi kommer att arbeta med är:
    -ram/bygge
    -aktivitet och produktion och hur detta är länkat
    -kommunikation och kontakt

Alltsammans knyter an till vad det innebär att vara deltagare och att arbeta och utvecklas tillsammans i en omtänksam miljö - det vi tycker om att göra inom folkhögskolan. Vi sätter liv i rullning - ordet TILLSAMMANS är kanske därför vårt starkaste nyckelord. Och ensam har ju aldrig någonsin varit stark! Som du vet: folkhögskolan är inte bara folks andra chans, den är kanske deras första eller tredje eller fjärde eller något annat. Oavsett vilka ämnen du jobbar med så gör folkbildningens värderingar och ditt stöd under kurstiden (och ibland efter) skillnad för deltagare under resten av deras liv. För min del känner jag mig ödmjuk inför det fina i att få löpa vid sidan av någon under en period av deras liv. Google for Education har blivit ännu ett sätt att göra det på.

Varmt välkommen,
Elisabet Norin
elisabet.norin@adelfors.nu
0708-418480