Google for Education som lärmiljö - distanskurs

Google for Education som lärmiljö -distanskurs

En praktiskt inriktad intensivkurs för dig som jobbar som pedagog inom folkbildning och annan vuxenutbildning. Se och lär tillsammans hur du kan jobba professionellt i verktyg som är direkt anpassade utifrån dina och deltagarnas behov. Har du och dina deltagare ännu inte kommit in i klassrummet? Sitter ni fortfarande ute i materialrummet och delar mappar med varandra? Visste du att ni med Google for Education har möjlighet att arbeta i en av de mest inbjudande och kreativa plattformarna som finns? Skapad med och för pedagoger?

Vi på Ädelfors folkhögskola bjuder in till intensivkurser online (tid tillsammans plus egentid) i att använda Google for Education i er vardag. Vi jobbar praktiskt med att ställa i ordning för kurserna. Du kommer att öka din förståelse och veta praktiskt hur du och deltagarna kan samarbeta både online och hur du kan använda plattformen i det fysiska rummet. (Du behöver ha inloggning till din utbildningsorganisations plattform eller ett eget gmail-konto).

Exempelvis:

* förbereda Classroom för en kurs
* lägga upp uppgifter
* visa deltagare hur de ska svara på uppgifterna
* rätta uppgifter bäst
* förstå hur Classroom är länkat med mejl, Drive och exempelvis Dokument
* lägga upp bilder och klipp
* använda Meet på olika sätt
* förstå headsetets funktion samt hur ljud och bild fungerar

Vi riktar oss främst till dig som är folkhögskolelärare, men även lärare från andra skolformer är välkomna! Vi kommer att prata om hur skolformens syften kan samspela med det som erbjuds i plattformen. Kursen ges vid tre tillfällen under första halvåret 2021. Välj den modul som passar dig bäst

Kursen ges vid tre tillfällen under första halvåret 2021. Välj den modul som passar dig bäst. Kurserna är kostnadsfria.

Tillfälle 1: 19-21 februari. Kursen avslutad.
Tillfälle 2: 9-11 april, heldagar - uppföljning 18 april, kl 15-17. Ansök här.
Tillfälle 3: 17-19 juni, heldagar - uppföljning 23 juni, kl 15-17. Ansök här.

Du behöver ha:
    - stabilt bredband
    - headset med mikrofon, mobiltelefonens är ok
    - inloggning till din egen skolas Google for Education

Kursledare är Elisabet Norin, mångårig folkhögskolepedagog:
“Google for Education ger mig möjlighet att vara lärare och ledare i första hand - jag behöver aldrig oroa mig för att tekniken inte ska fungera. Jag njuter av att ställa i ordning för varje ny grupp och kurs. Jag vill att deltagarna ska känna sig välkomna och trygga och att lärmiljön ska lyfta deras lärprocesser. Det gör verkligen Googles plattform.”

Syfte och mål med denna kurs
Hjälpa dig som pedagog att komma igång med och på en grundnivå hålla kurs online alternativt använda Google for Education som ett praktiskt stöd för din fysiska kurs med möjlighet för deltagarna att delta fysiskt/digitalt oavsett situation. Här hittar du en kursplan (PDF).

De tre områden vi kommer att arbeta med är:
    -ram/bygge
    -aktivitet och produktion och hur detta är länkat
    -kommunikation och kontakt

Varför Google for Education är så bra
Alltsammans knyter an till vad det innebär att vara deltagare och att arbeta och utvecklas tillsammans i en omtänksam miljö - det vi tycker om att göra inom folkhögskolan. Vi sätter liv i rullning - ordet TILLSAMMANS är kanske därför vårt starkaste nyckelord. Och ensam har ju aldrig någonsin varit stark! Som du vet: folkhögskolan är inte bara folks andra chans, den är kanske deras första eller tredje eller fjärde eller något annat. Oavsett vilka ämnen du jobbar med så gör folkbildningens värderingar och ditt stöd under kurstiden (och ibland efter) skillnad för deltagare under resten av deras liv. För min del känner jag mig ödmjuk inför det fina i att få löpa vid sidan av någon under en period av deras liv. Google for Education har blivit ännu ett sätt att göra det på.

Varmt välkommen,
Elisabet Norin
elisabet.norin@adelfors.nu
0708-418480