Skapa med perenner

Skapa med perenner. Kursen är inställd.

Lär dig mer om trädgård och hur man planerar den på ett bra sätt! Du kanske har en trädgård som du vill förnya eller få ordning på den som förvildats?

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till helgkurser

Att skapa med perenner är både lustfyllt och kreativt. Under tre dagar får du lära dig hur du skapar planteringar som är både hållbara och vackra.
Vi jobbar med form och pratar om hur man ska tänka när man kombinerar olika växter och konsten att ha rätt växt på rätt plats i trädgården. Du får tips på de bästa och mest användbara perennerna och du får verktygen som skapar planteringar som är vackra genom alla årstider. Kursen är inspirerande och lärorik för alla trädgårdsintresserade oavsett förkunskaper. Den kan gås fristående eller som en fortsättning på kursen ”Gröna trädgårdsrum”.

Kursledare
Ida Eriksson har läst till trädgårdsingenjör med inriktning design på Sveriges Lantbruksuniversitet och är utbildad trädgårdsarkitekt. Hon har efter det fått möjlighet att jobba på Botaniska trädgården i Uppsala samt Göteborg och under flera år som trädgårdsmästare i Trädgårdsföreningen i Göteborg. Under de senaste åren har hon arbetat som lärare i Trädgårdsdesign blandat med trädgårdsrådgivningar och trädgårdsprojekt i sitt företag Trädgårdslängtan.

Att få jobba med och i trädgårdar är fantastiskt. Trädgården är en plats där vi får vara utomhus och njuta av naturen samtidigt som vi är hemma. Jag vill att trädgården ska bli en förlängning av huset, en skön miljö där vi får landa och kan koppla av. Den ska både vara vacker att betrakta och inbjudande att vara i. Jag tror på att gröna miljöer är betydelsefullt för oss och att en vacker trädgård gör gott både för vårt mående och välbefinnande. Oavsett vilken trädgård jag jobbar med så är drivkraften alltid att skapa trädgårdar som, liksom naturen, har en välgörande effekt på vår sinnesstämning.

 

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader:  2 750 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  12-14 februari 2021

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu