Afrokubanska trummor

Afrokubanska trummor

Rytmiskt medvetande, Samma rytm, Gemensam puls!

Läs om våra förebyggande åtgärder mot Covid 19
Tillbaka till helgkurser

Congas
I den här kursen använder uteslutande congartummor. Om du har en eller flera congas, så tag med! Om du inte har kommer trummor finnas att låna.

Du behöver inte vara slagverkare. Du behöver inte ha erfarenhet av slagverk för att kunna delta i den här kursen. Dock bör du ha någon musikalisk erfarenhet, gärna ha spelat ett instrument eller ha annan rytmisk erfarenhet exempelvis som dansare. I den här kursen ligger fokus på att expandera vårt rytmiskt medvetande och mötas i ett fördjupat samspel. Grundläggande slagteknik kommer att läras ut, men fokus ligger inte på att bli en driven congaspelare utan på den rytmiska upplevelsen.

Kursledare Tina Quartey har mer än trettio års erfarenhet som slagverkare och lärare, med djupa rötter såväl i den svenska myllan som i Kubas röda jord. Hon har varit en pionjär inom den svenska folk- och världsmusiken och introducerat slagverk i spelmansmusiken i grupper som Filarfolket, Groupa, Nordan projektet med Lena Willemark och Ale Möller, gruppen Alwa och duo med Mats Edén. Hon framträder också som soloartist. Hennes huvudinstrument är congas, shekeré, berimbau, udu och batá, med tillägg av diverse cymbaler, gong, klockor, klangskålar och andra njutbara ljud. Tina Quartey verkade som intermittent lärare på Malmö Musikhögskola 1987–2017. Hon har varit gästlärare på Sibeliusakademin i Helsingfors och på Syddansk Konservatorium i Esbjerg, samt vid flera andra akademier och folkhögskolor.

Ansök här

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansökan: Löpande

Lediga platser: Ja

Kostnader: 2 800 kr inkl kost och logi

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid:  12-14 mars 2021

Kontakt: Cicci Hultqvist

Telefon: 0383-571 10

E-post: 
kortkurs@adelfors.nu